Wandmodellen

Up-to-date
De wandmodellen vormden heel lang de kern van het assortiment van Florigo. Nog altijd is dit ‘de bakwand’ waarbij de technische kenmerken up-to-date zijn. Het modulaire systeem maakt praktisch elke samenstelling, maat en afmeting mogelijk. Bovendien, zoals vrijwel alle andere installaties en modellen, leverbaar in gas of elektrische uitvoering. Dit is een van de redenen dat deze modellen geschikt zijn als ‘frites en snacks’ fornuis én als visbakfornuis.

Gas en elektrisch
Van oudsher heeft Florigo de naam fornuizen met een hoge bakcapaciteit te bouwen. Daarbij is Florigo’s vakmanschap inmiddels zo ver gevorderd dat zowel gas- als elektrische uitvoeringen elke toets der kritiek doorstaan. In de viswereld heeft Florigo niet zomaar de naam ‘het degelijke visbakfornuis met de hoogste bakcapaciteit’ te leveren.
De gasuitvoeringen hebben een ingelaste naadloze stalen ketel (6 mm) met roestvrijstalen kruimelvanger en aftapkraan. Sinds de introductie van een nieuw ribverwarmingssysteem is de bakcapaciteit verder toegenomen, nog verder versterkt door de HR-technologie. Met als gevolg doelmatiger energieverbruik en milieuwaarden.
De elektrisch uitgevoerde visbakpannen hebben een ingelaste roestvrijstalen ketel (3 mm) met roestvrijstalen kruimelvanger en aftapkraan. Het verwarmingselement kan uitzwenken. Realiseerbaar van één pan tot acht pannen.

Solo unit
In dat kader wijzen we ook op de solo en multi units. De solo unit friteuse van Florigo is standaard voorzien van digitale temperatuurregeling, royale rvs frituurmanden en een ‘schone’, makkelijk te reinigen rvs ketel zonder warmtewisselaars. Naast de optie van duurzame vergrendelbare nylon zwenkwielen is deze unit ook verder uit te breiden met afzuigkap en -motor, geïntegreerde vergaarbak, werkblad(en) en geurfilterkasten. Feitelijk ontstaat dan een complete multifunctionele mini bakwand op de m². Gas- of elektrisch verwarmd, ronde of rechthoekige ketel, met of zonder manden. Ook als visbakfornuis interessant.

 

Maatwerk
De situatie in winkel, bedrijf of verkoopwagen vormt het maatgevende uitgangspunt. . Het is feitelijk de norm. Bijna elke gewenste hoek is mogelijk maar naar ons idee gaat maatwerk verder dan ‘het hoekje om’ bouwen. De frites-en-snack units en visbakfornuizen van Florigo worden gekenmerkt door maatwerk, flexibiliteit in vorm en formaat, én HR-technologie. Vanzelfsprekend zijn bedieningsfeatures belangrijk evenals de mogelijkheden om vitrines met koel- of warmhoud functie en diverse soorten disposablehouders en saus dispensers te realiseren.

Elektronica
Bedieningselementen zijn vandaag de dag zo mogelijk nog geavanceerder dan de brander technologie. Naast de verregaand automatiseerde vet aftap- en oliefiltersystemen (zoals ATF) en geurfilterkasten maakt ook meet- en regelapparatuur (bijvoorbeeld boven vispannen) het frituren tot een volledig verantwoord en continue gecontroleerd proces. Elektronische temperatuurregeling maakt het volledig benutten van de capaciteiten van HR-technologie door middel van een ‘snackcomputer’ (de zgn. Glasstouch program) efficiënt én vraag gestuurd. Programmeerbare sfeerverlichtingsmogelijkheden maken het geheel af.

Technische specificaties