Over Ons

Prominente rol
Woerden speelt een prominente rol in de internationale wereld van het frituren. Dat is te danken aan wijlen Floris Goes. Vandaar de naam Florigo. Die internationale rol van Woerden heeft alles te maken met de tijdelijke samenwerking begin 50’er jaren van Floris Goes met Quirinus Bakker. Uit deze samenwerking kwamen diverse andere frituurbedrijven voort, vandaar dat Woerden ook wel de “frituurhoofdstad van de wereld” wordt genoemd.  Zo is er in Woerden bijvoorbeeld ook een bedrijf met de naam Florigo Industry, fabrikant van complete productielijnen voor frites- en chipsfabrieken als Farm Frites, McCain en Aviko. Al met al is Florigo Frying Equipment een toonaangevende ervaren specialist geworden op het gebied van ontwikkeling en fabricage van frituurinstallaties. Daarbij wordt voortdurend gewerkt om alles volgens de laatste stand van de techniek te realiseren.

Uitstekende reputatie
Dat maakt Florigo tot de wellicht meest gewaardeerde leverancier van de fastfood-, snack- en cafetaria-branche, alsmede van (vis)restaurants en andere horecagelegenheden. Alles helpt mee om een uitstekende reputatie op te bouwen. De eigen installatie-, onderhoud- en servicedienst is daar een onderdeel van. De flexibele mogelijkheden waarbij alle combinaties van (snack)ketels met enkele, dubbele of driedubbele manden geleverd, maar ook diverse maten voor au bain marie, spiegelbakplaat, dispensers/disposablehouders, verwarmde frites box, gascomfort et cetera mogelijk zijn, maken een afgewogen keuze niet eenvoudig. Bovendien zijn nagenoeg alle individuele (in)bouwwensen te verwezenlijken of het nu om recht, hoekig of ‘om een hoekje’ gaat.

Eigen ontwerp
Met de tool Teken uw eigen 3D bakwand” kunt u op deze site zelf eerst eens verkennen wat de mogelijkheden zijn. Na deze verkenningsfase (het ontwerpen kunt u ook aan ons overlaten) wordt via een gecomputeriseerd Auto CAD systeem een concept-tekening geproduceerd waarin uw oorspronkelijke ideeën duidelijk zijn terug te vinden. Om tot die voorproductiefase te komen staan we u bij met advies waarbij onze als cafetaria ingerichte proefkeuken een realistische situatie nabootst. Dan ziet u als bezoeker de compacte bouw (vanwege het ontbreken van warmtewisselaars of vlampijpen in de HR frituurketels), de naadloze afwerking en overige apparatuur, én ervaart u ook de praktische voordelen van de snel op te roepen extra bakcapaciteit bij ‘piekvraag’.

Kwaliteitslabels
Dit betekent ook energiebesparing en beperkte NOx uitstoot.
Dan ook kan het bedieningsgemak worden ervaren, o.a. met ‘frituur- en snackcomputers’ en een desgewenst een totaal andere presentatie van de producten d.m.v. klantgerichte bakunits en countervitrines met zowel koel- als warmhoud functies. De gladde ketel- en wandstructuur betekenen gemakkelijk schoonmaken en dus een bijdrage aan de hygiëne.
In dat (gezondheid)kader passen ook de opmerkelijke voordelen van het ongeëvenaarde ATF vetfiltersysteem. Vanzelfsprekend blijkt iedereen zo zijn of haar eigen voorkeur te hebben bij de keuze en inrichting van een bakunit, waarbij kwaliteit er als grootste gemene deler uitspringt.

Hand van de vakman
Als de uitvoering vast staat, kan met de productie begonnen worden. Dit gebeurt in een moderne fabriek met behulp van de nieuwste CAD-CAM gestuurde metaalbewerkingsmachines, maar waarbij de hand van de vakman altijd centraal staat.

Dit alles leidt tot één ´gemeenschappelijk´doel:  optimaal frituren voor een perfect eindproduct!

Voor meer informatie ga naar MEDIA