Vetfiltersysteem en ATF

Met het ingebouwde vetfiltersysteem wordt – met één druk op de knop – het frituurvet in enkele minuten gefilterd en teruggepompt naar de door u aangeduide frituurpan. Praktisch, schoon en veilig. Florigo’s filter- en aftapsysteem bestaat uit een krachtige pomp, een geïsoleerd en verwarmd leidingcircuit en een filter van 30 micron. Het systeem is compleet met twee roestvrij stalen filter- en aftapladen. Het systeem kan uitgevoerd worden met een wegpompleiding naar een vet-ton voor het afgewerkte frituurvet. Slepen met heet frituurvet is hiermee voorgoed verleden tijd. Deze vetfiltervoorziening betekent een uitstekende basis.

vetfil

 

 

 

 

Componenten:
1. Aftapkraan 2.Filter (30 micron) 3. Pompsysteem 4.Filterlade
5. Aftaplade (optie wegpompleiding)

 

Active Triple Filtration filtersysteem
Het basis vetfilter- en aftapsysteem is eigenlijk het ideale beginpunt van een werkelijk spectaculair drietrapfiltersysteem. Met de vernuftige toevoeging van twee stappen aan het basissysteem is feitelijk een compleet nieuw geheel ontwikkeld op vetfiltergebied. Aan gebruikerskant is active triple filtration (ATF) dermate positief ontvangen en gewaardeerd dat het nu al als een standaardvoorziening wordt beschouwd.

Het vernuft van ATF
Filtering in drie stappen: filtering, fijnfiltering en als extra stap een filterplaat/pad. De pad is er ook met geïmpregneerd filterpoeder tegen vrije vetzuren en afbraakproducten die ontstaan door hydrolyse, oxidatie en verhitting.

Dit heeft niet alleen een positief effect op kleur, geur en kwaliteit van de frituurolie, maar bovenal op het eindproduct! Alles als vanouds ingebouwd in de bakwand. En ‘eenvoudig in gebruik’ betekent ook écht makkelijk te bedienen: de filterbak op wielen kan onder de bakwand worden ‘uitgereden’. De filterplaat/pad vervangen is een fluitje van een cent.


Terugverdienen met ATF
In plaats van te praten over kosten, is het realistischer om te spreken van ‘wat levert het op?’ De – terecht – simpele afweging van aanschaf tegenover afschrijving van de apparatuur doet deze voorziening tekort. Maar zelfs dan is de rekensom in het voordeel van ATF. Immers, beduidend langer schone en dus bruikbare frituurolie; ook na herhaald gebruik. Alleen al deze besparing maakt het waard om bij de aanschaf van een nieuwe frituurinstallatie meteen ook op ATF over te gaan.
Meest spectaculair is de combinatie van verschillende voordelen. Naast de besparing aan bakmedium staan ook gebruiksgemak en beter gebakken, gezondere producten. Dat is dus ‘lekker’ terugverdienen. We rekenen u dat graag voor; gaat u maar uit van een economisch verantwoord voorstel.

Voor meer informatie ga naar MEDIA

Ervaringen uit de praktijk met ATF