Léon de Bruxelles

Léon de Bruxelles lanceert Fish’tro de Léon

De Franse groep Léon de Bruxelles werkt al sinds 2013 samen met Florigo bij het inrichten van een groot deel van hun 82 restaurants. Belangrijke partners daarbij zijn onze vertegenwoordiger in België Nys Machinery Equipment en N’FRYERS EUROPE.

Belangrijk was destijds de vraag van Léon de Bruxelles om hun klanten een echt kwaliteitsproduct aan te bieden waarbij verse frietjes en het gebruik van Bintje voorop stonden. Ook het tweemaal bakken – dus vóórbakken én afbakken – paste in dit vers-concept. Mede daarom werd onder de naam ‘Léon de B’ in Lyon de eerste Florigo friteuse met 4 ronde ketels geplaatst. In 2016 volgde de inrichting van een tweede zaak onder deze benaming. Door het succes hiervan werd datzelfde jaar besloten om dit vers-concept ook te introduceren bij de bestaande locaties van Léon de Bruxelles.

Daartoe werd in samenwerking met het team van Léon de Bruxelles een elektrische solo unit met een ronde ketel met een diameter van 45 cm ontworpen. De capaciteit hiervan is 5 kg en wordt grotendeels gebruikt om friet vóór te bakken.

Sinds 2018 worden de bestaande friteuses in de 82 restaurants bij noodzakelijke vernieuwing telkens door een “solo unit” vervangen. Bij nieuwe restaurants wordt een frituurbakwand van Florigo geïnstalleerd die een vóórbakketel bevat en rechthoekige ketels voor het afbakken, alsook ketels voor het bakken van vis.

Fish’tro de Léon

Inmiddels is het 2019. Na alle successen werd enkele maanden geleden – in het grote winkelcentrum Vézily 2 aan de de zuidkant van Parijs – het nieuwe concept voor ‘een snelle hap’ “Fish’tro de Léon” officieel geïntroduceerd. Fish’tro is feitelijk ‘street seafood’. De verwachting is dat er meer zaken volgen. De gebruikte frituurbakwand is helemaal op dit concept afgestemd en samengesteld; een ronde ketel om voor te bakken. Een 2-mandsketel om friet af te bakken, een ketel voor vis en kleine gefrituurde visjes en schaaldieren (Accra), een bakplaat voor hamburgers en een hotbox et cetera.