Camping Midden Veluwe

Servicezekerheid: voor de klant en van de leverancier

We moesten er wel een paar keer voor bellen vorige maand, om Jack Borgers – van Camping de Midden Veluwe in Harskamp – te spreken te krijgen voor dit interview. Druk, druk, druk, niet zo gek midden in de vakantietijd. Het is niet alledaags dat een snackbar op een camping overgaat tot de aanschaf van een flinke, moderne HR bakwand met onder meer 4 pannen en het atf filtreersysteem.

Wat gaf de doorslag?

Jack: “De oude voorziening – een De Kuiper – was al een jaar of tien oud en we hadden vooral dringend behoefte aan meer bakcapaciteit. Daar hebben we ons vorig jaar al in verdiept. Horeca groothandel Dijkgraaf Reinders uit Apeldoorn heeft ons op het spoor van Florigo gezet en via hun vertegenwoordiger Peter Maters kwamen we er snel uit. We werken met lokale, regionale of Nederlandse toeleveranciers, dat geeft extra servicezekerheid. Net als elders vaak gebeurt, hadden wij het horecadeel op onze camping uitbesteed. Nu doen we dat weer helemaal zelf.”

Dus een kantine met snackbar is een belangrijk onderdeel van het product ‘camping’?

Jack: “Zeker. De mensen verwachten goede kwaliteit op allerlei gebied, dus ook de snackbar. En liever niet te lang wachten, hè. Dus vandaar een bakwand die ook snel zijn maximale capaciteit beschikbaar heeft. Van april t/m juni is de snackbar alleen in ‘t weekend open, daarna de hele week t/m september. Overdag hebben we nu 2 pannen aanstaan, dus 4 manden en in de ‘spits’, zeg maar vanaf half zes in de middag, komen er nog 2 pannen bij.”

U hebt al ervaring opgedaan, hoe gaat het nu?

Jack: “Je raakt natuurlijk snel verwend, en de klanten ook. Dus je kunt op bepaalde momenten eigenlijk nóg meer capaciteit gebruiken, maar het houdt een keer op. Met de combinatie van HR en ATF (Active Triple Filtration) zijn we heel tevreden. We schatten op basis van een half jaar bedrijfsvoering ongeveer € 4.000 te besparen. Zo’n € 2.000 op vloeibare olie en nog eens € 2.000 op gas.”

Was elektrisch nog een optie?

Jack: “Vroeger hadden we aardgas, maar nu gebruiken we propaan. Omdat we zelf als camping ook propaan aan de gasten leveren was dat een voordelige optie. Zowel terug naar aardgas of over op elektrisch vergde nogal wat aanpassingen die veel extra kosten met zich meebrachten. Bovendien, de gemiddelde verbrandingswaarde van aardgas ligt 40% lager dan die van propaan, dus dat helpt ook. Dank voor de belangstelling, ik ga weer gauw aan het werk!”