Florigo actief bij “kom binnen bij bedrijven”

De gemeentes Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Molenlanden, Waddinxveen, Zuidplas en Woerden stonden paraat voor deze ‘ontmoetingsactie’. Wel meer dan 100 bedrijven in de regio Groene Hart deden mee. De insteek is niet een rechttoe-rechtaan sollicitatie-markt. De doelen zijn divers. Gewoon eens binnenkijken bij een bedrijf dat je interesse heeft. Of leuk vrijwilligerswerk, een mooie stage- of leerwerkplek. Of toch echt op zoek naar een baan.

Introductie

Ook Florigo had inschrijvingen ontvangen en heette degenen die zich hadden aangemeld op maandag 11 maart hartelijk welkom. Koffie, een korte presentatie over het bedrijf dat al in 1951 startte. Enkele leuke promovideo’s die het bedrijf gebruikt en vanzelfsprekend een rondleiding door de werkplaats. Dat best wel spannende ‘kijkje in de keuken’ – een werkplaats in volbedrijf – werd gedaan door een van de ervaren mannen op de werkvloer. Dat past bij de mentaliteit van het bedrijf.

Door de samenvoeging met Hegro en De Kuiper zijn er heel veel uitdagende functies ontstaan binnen onze organisatie! Wij zijn ons bewust dat het niet eenvoudig is om personeel te betrekken voor onze sector. Daarom hebben wij geen moment getwijfeld om deel te nemen aan het initiatief “Kom binnen bij bedrijven”, via Woerden Werkt. Door ons bedrijf open te stellen kan de juiste kandidaat zomaar bij ons binnen lopen. Het laagdrempelige imago van Kom binnen bij bedrijven maakt dit mogelijk. Geïnteresseerden in een baan bij ons kunnen trouwens elke dag zomaar bij ons binnen lopen, onze deuren staan elke dag voor iedereen open.

En wat vonden de bezoekers van Florigo?

De kandidaten die zich bij ons gemeld hebben, waren erg onder de indruk van ons bedrijf. logo-kombinnenbijbedrijven-150.Door middel van bovengenoemde videobeelden en de rondleiding konden wij hen laten zien waar Florigo voor staat, maatwerk op maat, wij helpen onze klanten goed eten snel klaar te maken! In onze productiehal konden zij met eigen ogen zien hoe wij van een rvs-plaat een unieke frituurbakwand maken. De bezoekers prezen ook onze ruime en vooral lichte inrichting van de productiehal.

Onder de indruk met een map vol informatie en goodies keerden zij tevreden naar huis. Inmiddels hebben wij contact gehad met de geïnteresseerden en zijn ons de eerste cv’s toegestuurd.